Kings league, la lliga feta per les xarxes socials

L’equip de Piqué treu tot el profit dels nous hàbits informatius i d’entreteniment

Kings league, la lliga feta per les xarxes socials
Mariola a la Kings League

En el món de la comunicació estan passant canvis molt importants i molts periodistes han entrat en una clara fase de desconcert. 

Fa alguns dies vaig parlar amb la Daniela Álvarez del compte Ac2ality, forma part d'un equip de noies madrilenyes que han creat un canal de notícies a Tik Tok que s’ha posicionat molt ràpidament al costat de canals de grans capçaleres internacionals punteres al món. Expliquen l'actualitat com si te l'expliqués una amiga. No tenen formació de periodistes i tampoc volen entrar al debat sobre l’intrusisme. Fan vídeos a través dels quals la gent s'informa i és tot un èxit de visualitzacions. Barregen notícies socials, amb actualitat internacional... Tenen més de 4 milions de seguidors. Actualitat en 1 minut.

Tik tok ha canviat la manera de consumir continguts

  • Amb l’entrada d’internet vam començar a consumir continguts de forma desordenada. Fins aleshores l’únic canvi possible per informar-se era començar a llegir el diari pel final o pel principi. Passar-te seccions o anar a buscar una secció concreta. 
  • Amb Google anaves a buscar directament alguna cosa concreta i passaves per altres.
  • Amb les xarxes socials els continguts t’arriben per art de màgia i passes d’una cosa a l’altre sense pausa. 
  • Amb Tik Tok la barreja ja és espectacular. És un poti poti de campionat on tots els canals queden al mateix nivell. El consum és ràpid i vas consumint vídeos curts on hi ha el més interessant d’una llarga conversa, un creador parlan-te de les seves misèries, reaccionant a la cançó del moment, fent el trend que toca… vas mirant, però no acabes de saber massa on ho ha dit allò, quin era el mitjà que ho feia… El consum de continguts s’ha accelerat de forma exponencial i no tenim ni temps ni ganes d’anar a buscar una conversa llarga d’aquell clip que acabes de veure. Tinc molts dubres sobre si serveix d’asquer o promoció per anar a veure tota l’entrevista o tot aquell contingut. És igual on ho hagi dit i amb quin periodista o creador.  

L’exemple de la Kings League

Tot això ho ha sabut pais molt bé l’equip de Kosmos, l’empresa de Piqué. Un equip molt jove i molt inexepert en la manera de fer de la premsa convencional, però uns cracks per saber posicionar moments tendència i viral a les xarxes socials. A Tik Tok han aparegut centenars de persones fent clips de moments de la Kings league. Tiktokers amb milions de seguidors que van a veure-ho i en fan crònica, els presidents dels equips que generen continguts, els directes a Twitch fent tertúlies amb sorpreses prèvies a la jornada i post jornada. 

Futbol a banda, és un montre de generació de continguts per a les xarxes socials però sobretot per a tik tok.  

És una lliga creada des de i per les xarxes socials exprement el màrqueting digital fins a l’última extensió. 

Els que cobreixen la Kings League són tiktokers amb milions de seguidors, els creadors i creadores de contingut, canals de twitch,  i comptes que han sorgit per seguir només la Kings League. Han sabut entendre la manera de funcionar ara mateix i el lloc on fer-ho: Tik tok. 

Tercera jornada, els mitjans tradicionals informen de la “Kings League”. Tothom  pendent de la tercera jornada! 

En aquesta tercera jornada, Gerard Piqué va arribar amb un twingo. Es va descobrir que el jugador número 12 de l'equip del Kun Agüero era el mateix Kun. Va aparèixer vestit de palasso i es va treure la carota al mig del camp just al davant d'Ibai. Una lliga pensada per clips de Tik tok però efectiva. El president de la lliga profesional de futbol Javier Tebas havia dit de la Kings League que és un circ i sí. Van fer sortir un pallasso en forma de futbolista mundialista i creador de continguts.

 

Les coses com siguin. La Kings League està generant expectació i les principals capçaleres esportives ja li estan fent el joc. Les xarxes socials estan tan plenes de continguts generats per la Kings League. M'imagino el dilema d'un periodista esportiu. N’hem de parlar. En aquesta tercera jornada impulsada per aquesta sorpresa, per la cançó de Shakira i Piqué i pels continguts que està generant a xarxes, molts més mitjans han demanat ser-hi. Fins i tot el Dia después de Movistar n'ha fet un reportatge.