Treballar després de la pandèmia, si tenim la sort de tenir feina

S’imposa el “Flexiworking”

Treballar després de la pandèmia, si tenim la sort de tenir feina
Oficines, casa... Des d'on treballarem després de la Covid 19?

Hi ha empreses tecnològiques evidents en el teu dia a dia i després hi ha gegants que et solucionen la teva vida digital sense ser tan evidents. Però hi són.

És el cas d’Oracle, una multinacional líder al sector del programari per a empreses. És una de les empreses més importants al món d’administració de bases de dades i solucions empresarials. Els últims temps Oracle ha apostat per Catalunya. Actualment té oficines a la torre Agbar amb tècnics especialitzats que provenen d’una cinquantena de països.

Amb Oracle Barcelona i Joan Planella i amb unes xerrades coordinades per Intermèdia,  he moderat tres diàlegs de valor amb gent molt interessant que m’ha aportat arguments per a la digitalització. Ara que estic en "mode aprendre" són aportacions imprescindibles per acabar definint idees pròpies. 

L’últim d’aquests diàlegs #ConstruintXarxa d’Oracle ha estat amb: 

▶️ Anna Gener, Presidenta i CEO Savills Aguirre Newman #Barcelona

▶️ Eduardo Conde, Socio Seeliger y Conde

L’Anna Gener és una de les persones que en sap més al nostre país sobre el sòl i el sector immobiliari laboral. En un primer moment semblaria que amb l’auge del teletreball les grans empreses estan tancant oficines. L’Anna assegura que no és tan radical com sembla. Reconeix que en un primer moment va semblar que les oficines no tindrien raó de ser i les empreses es van moure en aquest aspecte. Ara ja es comença a fer evident que un lloc físic i comú és necessari per tirar endavant.  

De la llista dels pros i contres del teletreball que va fer l’Anna Gener copsant les percepcions dels seus clients, em quedo amb el fet que

- L'oficina deixa de tenir sentit com una eina de control

- Aspectes com la cultura, els valors o les relacions entre professionals es centren i fomenten en l’espai físic compartit. 

- Hem de començar a acostumar-nos a ser flexibles.  

- El teletreball és de vegades molt estressant. Permet la conciliació laboral però et convida al “allways on” el sempre connectat i això pot acabar afectant la nostra salut mental. 

L’Eduardo Conde és un gran especialista en el lideratge. Es nota que li agrada la seva feina i explica que un líder ha de transmetre sobretot passió. En aquesta xerrada per Oracle va reconèixer la dificultat de liderar un equip des de la distància i apuntava que no tothom té fusta de líder. 

Un dels punts forts dels diàlegs d’Oracle és la incorporació de preguntes de les persones que estan mirant via telemàtica la trobada. De les consultes hi ha una cosa evidant: 

Hi ha molta preocupació pels estudiants que han començat la universitat a distància. Hi ha una generació que encara no ha trepitjat la facultat i no ha pogut fer ni amistats ni comprovar  com és anar a una universitat. Tota persona llicenciada entendrà que al primer curs gairebé són més importants les relacions que estableixes que les mateixes classes.  

Millor que comencem a reflexionar per preparar-nos per tot allò que ha de venir.