Popap escolar, una classe per compartir en família

El programa neix arran del confinament

Popap escolar, una classe per compartir en família
Popap escolar, una classe per compartir en família

La criri del coronavirus ens ha agafat a tots per sorpresa. El curs escolar s’ha desactivat. En un primer moment es va dir que no es fessin classes telemàtiques per evitar l’escletxa digital però és evident que aquesta és la única possibilitat de mantenir un contacte i una tasca diària entre els centres i els alumnes que són a casa. 

En un temps record i a petició del departament d’ensenyament de la Generalitat, vaig crear un nou format de mini-classes d’infantil, primària i secundària en una escola fictícia rural que reuneix famílies i alumnes de totes les edats. 

El programa es va estrenar el dilluns 23 de març del 2020 a les 16h de la tarda, una setmana després d’haver començat el confinament. 

El programa ha rebut una acollida espectacular. Desenes de mestres de Catalunya s’han posat en contacte amb la producció del “Popap Escolar” a través del correu popap@catradio.cat per a fer classes i les activitats tenen acollida i presència també a les xarxes. 

De totes maneres un dels objectius del programa és que els nois i noies s’acostumin a la ràdio que no es veu. Recuperar la màgia d’una ràdio que explica coses per aprendre sense necessitat de pantalles. 

Combinen les activitats més digitals amb el conte que ens llegeix cada dia Sílvia Cóppulo, l’hora del pati amb Icat kids, La tutoria amb Elisabet Pedrosa i l’exitós Kahoot dels divendres amb Joan Arenyes.

Aquí dos dels programes que hem fet!