Cara a cara amb Lluís Foix per EL PUNT AVUI

Verificació, cultura, context i alentir les xarxes són alguns dels objectius de la nova era de la comunicació

Cara a cara amb Lluís Foix per EL PUNT AVUI
Lluís Foix i Mariola Dinarès al Col·legi de periodistes de Barcelona

L’Emili Gispert Granell em va fer una proposta il·lusionant. Em va convocar a la seu del Col·legi de periodistes per mantenir una conversa amb el periodista Lluís Foix. 

La veritat és que va ser un autèntic luxe que fos una de les protagonistes de la celebració dels 10 anys d’unificació de dues capçaleres que sempre he seguit: El diari Ara i el diari El punt.

Era un dia de calor. Ens vam posar un davant de l’altre en dos butaques i no vam parar de xerrar. L’Emili de cronista ha fet una fotografia realment coherent i periodística de les moltíssimes coses que vam dir dues persones que estimem el periodisme i que vivim al dia.  

En aquest enllaç podeu llegir tot el reportatge. 

Unir forces és un concepte que sempre m’ha agradat i en aquest cas més que un cara a cara va ser una conversa on vaig reconèixer que cal recuperar l’essència del periodisme però les xarxes si les utilitzem bé també poden aportar coses bones. La nostàlgia de les corresponsalies ben pagades, el fer periodisme al lloc dels fets i la immediatesa en la comunicació i producció de continguts via xarxes van ser altres temes que vam tractar.  

Porto molts anys amunt i avall en el món del periodisme. He fet tantes coses que de vegades no les recordo. Quan marxava cap a casa vaig recordar que m’havia amagat amb Lluís Foix al seu poble, Roquefort de Vallbona al concurs “Catalunya amb plus” que feia amb Sílvia Cóppulo a el suplement de Catalunya Ràdio. Ai la gran hemeroteca que és internet!