Catalunya i Andorra, escenaris dels creadors de contingut del món

Si l’escenari és aquest, em pregunto: On és el català? Estem perdent una oportunitat

Catalunya i Andorra, escenaris dels creadors de contingut del món
Auronplay al seu set

Això de la COVID-19 ha estat tan estrany que no m’he atrevit fins ara a fer aquest post.Volia poder dir la paraula post-pandèmia. Crec que ara ja som en aquest moment. La pandèmia va disparar els creadors digitals i molts ho van fer des de Catalunya al món. Què està passant que tots volen viure a Catalunya i alguns a Andorra. 

Mentre uns estaven comptant diàriament les xifres de la COVID, uns altres donaven entreteniment i oci a través de les xarxes i les plataformes. El “monotema” i la situació pandèmica, que ens ha obligat a no viatjar tant i a estar més a casa, va disparar alguns sectors digitals que en pocs mesos van aconseguir xifres espectaculars pel què fa a consums i van arribar a nous públics. L’entreteniment i al venda per internet es van disparar i alguns que s’hi van estrenar ja tenen l’hàbit interioritzat. 

En només 20 mesos plataformes com Twitch o Tik Tok han aconseguit disparar-se de forma espectacular i amb ells noms propis que han aprofitat l’audiència per fer-se un forat creant continguts. Els creadors i creadores de contingut han fet directes, han fet vídeos i han fidelitzat una audiència que els segueix diàriament i s’identifica amb tot el que fan. Són els nous famosos i atrauen a públics de moltes edats. 

Molts dels creadors i creadores que entrevisto pel gran seguiment que tenen, va començar a fer continguts en plena pandèmia. 

 

Catalunya i Andorra, la casa dels creadors digitals 

Això es va poder visibilitzar i percebre el dilluns 17 de gener a la gala dels premis ESLAND. Si desconstruïm les paraules vol dir Espanya, Amèrica Llatina i Andorra. La comunitat de creadors i creadores de contingut que ho fan en espanyol. La comunitat Hispana, en diuen. Una gala amb catifa vermella i tot al Palau de la música. Era la primera edició i comptava amb grans patrocinadors, un desplegament tècnic espectacular, realització televisiva i muntatge de vídeos fets per Alex Molon, el creador del “Youtube Rewind Hispano”, un vídeo espectacular que ha fet en mig any. Primera gala dels premis ESLAND va reunir pics  d’un milió de viewers al canal de Twitch de The Grefg que té el récord de més gent en un directe a la plataforma d’Amazon.  

El meu amic i col·laborador Roc Massaguer estava nominat per la seva trajectòria. També fa els directes des de Catalunya i acumula milers i milers de seguidors. 

És  curiós que Catalunya estigui generant tant pel què fa a continguts digitals a nivell mundial.

Els “streamers” que estan generant més trànsit en espanyol tenen la seva seu central a Catalunya. Viuen aquí.  

La lliga de videojocs espanyola que mou un munt de gent també es fa des de Catalunya amb Mediapro que en va comprar els drets.

Tenim el Mobile World Congress i la fira ISE d’audiovisuals.

Andorra, on el català és llengua oficial, acull un munt de creadors de tot l’Estat i ara s’està preparant per ser un HUB DIGITAL sota l’estructura digital del Blockchain. 

 

L’escenari és Catalunya però on és el català?

Hem de buscar la manera de fer entrar el català en aquests entorns. Hem de treure profit a tot això.

No se com però tinc clar que estem perdent una oportunitat.  

 

Sort en tenim dels que aposten pel català com la Berta Aroca

( Mireu siusplau el vídeo que ha penjat a Tik Tok el dia 29 de maig sobre el “loket” per anar a veure el nòvio. PET)