5 coses de la Feliu que no saps

Núria Feliu, dona tech i molt avançada

5 coses de la Feliu que no saps
Provant els filtres amb la Feliu

Ha mort Núria Feliu als 80 anys per culpa d’un maleït ictus. Tothom recorda el molt que ha fet per normalitzar la llengua catalana interpretant estàndards i cançons de jazz en català. Molts li dieu “la tieta” de Catalunya i recordeu quan anava amunt i avall amb el merxandatge de Convergència i Unió per tot arreu: adhesius, xapes. La meva relació amb “la Feliu” està plena de sorpreses i les vull compartir. 

PRIMERA. El pregó que no arriba. 

Tota la vida ha portat el barri de Sants a tot arreu però mai havia fet el pregó de la Festa Major. Sempre es queixava d’això i l’oportunitat li va arribar el 2011. Va cantar i va acabar amb un Visca el barri de Sants i visca Catalunya! però es recorda aquell dia pel làpsus de l’aleshores alcalde de Barcelona Xavier Trias en que enlloc de dir barri de Sants va dir barri de Gràcia.

SEGONA. La Feliu i l’autotune i la col·laboració sorpresa que no podrà ser! 

El febrer del 2020 vam reunir Núria Feliu i la P.A.W.N Gang i vam parlar de drogues, autotune i de possibles col·laboracions. Va ser un moment màgic on per primer cop vaig veure algun dels membres del grup de trap sense saber què dir i la Núria parlava i parlava sobre pastilles i altres coses. Moment memorable. 

TERCERA. La Feliu, la Rosalia i altres sorpreses! 

La Feliu i Rosalia. Vam descobrir la #VidaDigital d’una dona molt moderna. Li agraden molt els gadgets i per primer cop va tastar els filtres d’Snapchat. 

QUARTA. La càmera supersònica de la Núria.

Poc abans que fés el pregó del Barri de Sants vaig anar a casa seva a descobrir la seva intimitat digital i tecnològica en un espai que feia pel Matí d’estiu de Catalunya Ràdio de Francesc Soler que es deia Top Secret. Em va ensenyar una càmera de fotos molt avançada. Ella feia les fotos del grup d’amigues viatgeres i les compartia. Sabia que dominava la tecnologia però em va sorprendre amb moltes coses. Escolta!

CINQUENA. El fan que li porta el Facebook.

Francesc Vila és el seu fan número 1 i li porta la seva pàgina de Facebook. Es diu Fans de Núria Feliu però era ella qui li passava tota la documentació i tenien una relació molt estreta amb en Francesc.

És un arxiu digital i de comunicació de la família cap als fans. Visiteu la pàgina! Fa pocs dies vam estrenar un nou espai al POPAP de Catalunya Ràdio i en Jaume Borja va parlar amb en Francesc. 

BONUS TRACK. Sempre he parlat molt amb un amic de la Núria Feliu. Encara no l’he enviat cap missatge i vull recordar aquí les converses que hem compartit. Aprofito aquest post per enviar-li una forta abraçada. Amic Adrià Bas continuarem parlant de la Núria. Sempre!